Spring naar content

Samen klimaat bestendig in Rheden

Samen Klimaat Bestendig – een landelijk netwerk dat bezig is om Nederland weerbaar te maken tegen klimaatverandering- brengt verschillende maatregelen in kaart, door heel Nederland. Op dinsdag 20 april 2021 bezochten zij een aantal voorbeelden in de gemeente Rheden.

Bij Hof van Soeren in Laag-Soeren en aan de Pijnboomhof in Dieren is men aan de slag gegaan met maatregelen. Samen Klimaat Bestendig sprak daarover met direct omwonenden. Wil je daarover meer weten? Lees dan het hele verhaal op de LinkedIn-pagina van Samen Klimaat Bestendig.

Steeds meer weerextremen

We hebben steeds meer te maken met weerextremen zoals hitte, droogte en wateroverlast. De weersextremen komen vaker voor door klimaatverandering. Om bestand te zijn tegen deze weersextremen wordt in de buitenruimte om ons heen verschillende -zogenoemde groen/blauwe maatregelen- genomen. Deze maatregelen zijn bedoeld om onder andere wateroverlast te voorkomen bij hevige regenbuien. Dit kan bijvoorbeeld een verlaging zijn in het maaiveld (wadi), verharding verwijderen en groen aanplanten of het afkoppelen van een regenpijp. Dit om het regenwater direct in de bodem te laten infiltreren in plaats van (ondergronds) af te voeren naar de riolering. Wil je meer weten over de verschillende maatregelen? Kijk dan eens op www.climatescan.nl of www.klimaatadaptatienederland.nl

Volg ons op