Spring naar content

Duurzaamheidsfestival; Huis, Tuin en Keuken op 26 oktober 2024

Wil jij graag een duurzame bijdrage leveren aan de wereld, maar weet je niet goed waar te beginnen? Zie je door al die bomen het duurzame bos niet meer? Kom dan zaterdag 26 oktober 2024 naar het gratis Duurzaamheidsfestival; Huis, Tuin en Keuken. Op een leuke en makkelijke manier helpen we je graag op weg. 

Doel van het Duurzaamheidsfestival

Doel van het Duurzaamheidsfestival is te tonen welke duurzame initiatieven er plaatsvinden binnen de gemeente Rheden, wat de huidige stand van zaken is rondom het burgerakkoord en welke plannen binnenkort tot uitvoering komen. De dag biedt kansen om met vrijwilligers van duurzame initiatieven in andere dorpskernen in contact te komen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Daarnaast is het festival gratis  toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame toekomst. Samen maken we het verschil.

Waaruit bestaat het programma?

In de groene omgeving van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp (gld.) kun je inspiratie opdoen bij de presentaties op het hoofdpodium, struinen over de informatiemarkt en vragen stellen of je kennis delen bij de thematafels. Kom in contact met duurzame initiatieven in jouw dorp en wijk of doe mee aan de gratis workshops.

Er is een podiumprogramma met Helga van Leur als dagvoorzitter, zij zal tevens haar kennis over klimaatverandering delen in een presentatie. Wethouders Paul Hofman, Dorus Klomberg, Gea Hofstede en Ronald ter Hoeven gaan met elkaar en de zaal in gesprek over de duurzaamheidsagenda. Studenten van Van Hall Larenstein delen hun kennis over biodiversiteit en landschapsinrichting.

Er is een bingo met duurzame prijzen! Daarnaast is er een informatiemarkt, zijn er diverse workshops en worden er presentaties gegeven in de collegezalen. Kennis en ervaringen kunnen gedeeld worden aan de thematafels, waar jij als bezoeker met al jouw vragen terecht kunt. Ook is er een cultureel aanbod, lokale artiesten treden op en ook aan de interne mens wordt gedacht want er zijn lekkere (vegetarische) hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Blok 26 oktober 2024 in je agenda, want samen werken we op een leuke manier aan een duurzame toekomst. 

—–> Begin september 2024 volgt hier het volledige programma <—-

Wil je meewerken aan het Duurzaamheidsfestival?

Klik dan op de button hieronder en je wordt doorgestuurd naar de aanmeldpagina voor het Duurzaamheidsfestival.

Heb je vragen? Mail ons gerust op: duurzaamheidsfestival@rheden.nl