Spring naar content

Wij bieden jou een podium!

Het Duurzaamheidsfestival; Huis Tuin en Keuken, op zaterdag 26 oktober 2024 biedt een podium aan iedereen uit de gemeente Rheden die een actieve bijdrage levert aan een duurzamere wereld. Wil jij ook mee doen? Dat kan!

Doel van het Duurzaamheidsfestival

Doel van het Duurzaamheidsfestival is te tonen welke duurzame initiatieven er plaatsvinden binnen de gemeente Rheden, wat de huidige stand van zaken is rondom het burgerakkoord en welke plannen binnenkort tot uitvoering komen. De dag biedt kansen om met vrijwilligers van duurzame initiatieven in andere dorpskernen in contact te komen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Daarnaast is het festival gratis  toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame toekomst. Samen maken we het verschil.

Kom je kennis delen op de informatiemarkt, toon je kunde in een presentatie of mini-college, neem bezoekers aan de hand tijdens een workshop of inspireer op geheel eigen wijze. Wij staan voor je klaar met de benodigde faciliteiten en denken graag mee over de uitvoering.

Waaruit bestaat het programma?

Er is een podiumprogramma met Helga van Leur als dagvoorzitter, zij zal tevens haar kennis over klimaatverandering delen in een presentatie. Wethouders Paul Hofman, Dorus Klomberg, Gea Hofstede en Ronald ter Hoeven gaan met elkaar en de zaal in gesprek over de duurzaamheidsagenda. Studenten van Van Hall Larenstein delen hun kennis over biodiversiteit en landschapsinrichting.

Er is een bingo met duurzame prijzen! Daarnaast is er een informatiemarkt, zijn er diverse workshops en worden er presentaties gegeven in de collegezalen. Kennis en ervaringen kunnen gedeeld worden aan de thematafels, waar bezoekers met hun vragen terecht kunnen. Er is een cultureel aanbod en ook aan de interne mens wordt gedacht.

Hoe kan ik deelnemen?

Deelnemen kan op vele manieren, zo lang het met duurzaamheid te maken heeft:
– Beman een kraampje op de informatiemarkt
– Biedt een workshop aan (mag ook voor kleine aantallen)
– Geef een presentatie, demonstratie of mini-college
– Deel je kennis en kunde over een thema (ook mogelijk voor ervaringsdeskundigen)
– Draag een gedicht voor, zing een lied, vertel een mop
– Of doe iets geheel naar eigen invulling.

Wat moet ik allemaal zelf regelen?

Wij proberen je zo veel mogelijk uit handen te nemen. Een kraampje op de markt staat al klaar, de workshopruimte is al ingericht en de thematafel is duidelijk herkenbaar. Koffie, thee en lunch staan voor je klaar. Ook handelen wij de inschrijvingen bij bijvoorbeeld workshops af. Je moet wel je eigen materialen mee nemen.

Krijg ik hiervoor een vergoeding?

Wij zorgen voor de faciliteiten, koffie, thee en lunch. Er is een vergoeding mogelijk voor de benodigde materialen en reiskosten (bij voorkeur via openbaar vervoer).

Waar en wanneer vindt het Duurzaamheidsfestival plaats?

  • Op 26 oktober van 10:00 tot 17:00 uur
  • bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp (gld.)
  • Vragen, opmerkingen of aanmelden kan via e-mail: duurzaamheidsfestival@rheden.nl
Ik wil meedoen, hoe nu verder?

Leuk! We horen graag van je via dit e-mailadres: duurzaamheidsfestival@rheden.nl.
Mail ons kort je idee, vraag of opmerking en we gaan ermee aan de slag. Aanmelden kan tot eind mei, in juni ontvang je van ons de definitieve bevestiging.

Ik ken nog iemand die mee wil doen, mag dat?

Ja zeker! Zo lang hij of zij een duurzaam initiatief heeft binnen de gemeente Rheden. Stuur
dit bericht dus ook vooral door.