Spring naar content

Gratis hulp bij energie besparen door Energiecoaching

Voor veel mensen in Rheden is het lastig om op hun energieverbruik te besparen. En vaak is dat energieverbruik hoog omdat ze in slecht geïsoleerde huizen wonen. Voor die mensen biedt gemeente Rheden al enige tijd hulp. Met energiecoaching aan huis, een aantrekkelijke witgoedregeling en met een isolatiesubsidie voor woningeigenaren werden al honderden huishoudens geholpen. Kun je zelf wel wat energiehulp gebruiken of ken je mensen in de buurt die voor energiehulp in aanmerking zouden komen, wijs ze dan op de mogelijkheden en meld je/ze aan voor GRATIS energiecoaching via de Energiebank van de regio Arnhem.

Wie komt in aanmerking voor hulp van de Energiebank regio Arnhem?

Alle Rhedense huishoudens die:

  1. Recht hebben op Energietoeslag (alle mensen die minder dan 150% van het wettelijk minimumloon verdienen) en/of  
  2. De Gelrepas hebben en/of
  3. In de schuldhulpverlening zitten.

De Energiebank regio Arnhem

De energiecoach van de Energiebank regio Arnhem helpt je gratis om stap voor stap meer grip te krijgen op de energierekening. Naast persoonlijk advies helpt de coach je bij het plaatsen van gratis energiebesparende producten thuis. Hij/zij geeft tips over hoe je nog meer kunt besparen, zo gaat jouw energieverbruik omlaag en dat scheelt op de energierekening. Gemiddeld besparen gezinnen op deze manier honderden euro’s per jaar. Al ruim 300 huishoudens binnen Rheden maakten tot nu toe gebruik van de hulp van de energiecoach.

Witgoedregeling

De energiecoach kijkt ook samen met jou of je recht hebt op een nieuw witgoedapparaat, zoals een wasmachine of koelkast. Is deze al jaren oud en verbruikt het apparaat erg veel energie, dan kun je een voucher krijgen om bij een van de witgoedwinkels in Rheden, Dieren of Velp een mooi energiezuinig apparaat aanschaffen.

Hoe vraag ik een gesprek aan?

Dat kan door op de button hieronder te klikken, je komt dan rechtstreeks op de website van de Energiebank Arnhem.

Energieadvies voor woningeigenaren in gemeente Rheden

Kom je NIET in aanmerking voor de GRATIS coaching door de Energiebank, maar wil je wél graag verduurzamen en de energiekosten omlaag brengen? En weet je niet goed waar te beginnen of heb je specifieke vragen?
Dan kun je terecht bij het Regionaal Energieloket. Hier kun je GRATIS een Woning Energie Scan aanvragen en krijg je een onafhankelijke energiecoach op bezoek die jouw woning inspecteert en adviseert welke energiemaatregelen voor jouw persoonlijke situatie geschikt zijn. Ook deze Woning Energiescans zijn gratis!

Je krijgt een inhoudelijk advies over:

  • de verbetering van vloer, dak, gevels, ramen en deuren;
  • het zo duurzaam mogelijk verwarmen van de woning en het gebruik van warm water; 
  • het aan huis opwekken van duurzame energie. Denk aan zonnepanelen en zonnecollectoren;
  • de volgorde van de te nemen maatregelen;
  • financierings- en subsidiemogelijkheden.

Interesse? Vraag dan de Woning Energie Scan aan door op de button hieronder te klikken.