Spring naar content

Wijkplan

De klimaatverandering en de stijgende energieprijzen maken dat inwoners, bedrijven en de gemeente ook in Dieren-West al volop werken aan de energietransitie. Zo zijn veel mensen al bezig met het isoleren van hun woning en het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp. Maar er zijn ook nog veel vragen die opgelost moeten worden. De gemeente werkt aan een wijkplan en organiseert samen met inwoners en partners projecten en energiecafés in de wijk.

Dieren-West is een wijk van de Toekomst

Wat is dat en hoe doe je mee?

Een Wijk van de Toekomst is een wijk waar samengewerkt wordt om aardgasvrij te worden. Maar een Wijk van de Toekomst is meer dan een aardgasvrije wijk. Het is een wijk waar mensen prettig wonen, nu en in de toekomst. Het is een wijk die groen en gezellig is en waar goede voorzieningen zijn, bijvoorbeeld voor ontmoeting, zorg, recycling of het opwekken van energie.

Buurtagenda Dieren-West

Bekijk de buurtagenda van Dieren-West voor de energie cafés die georganiseerd worden rondom het maken van een wijkplan.

Energiecafé Dieren-West 16 november 2022

Kom woensdagavond 16 november 2022 naar het Energiecafé aan de Admiraal Helfrichlaan 54 te Dieren, met als thema energie besparen. Je eigen verwarming kan uit. Er is eten, drinken, muziek en interessante informatie!

De energie experts van het energieloket zijn aanwezig met praktische tips om energie te besparen zonder grote investeringen. En er zijn experts die alles weten over isoleren, wat wel en niet en slim je huis verwarmen. Maar ook vragen zoals “ik woon in een huurwoning, wat kan ik zelf doen?” Interessante informatie voor iedereen!

Programma

19.00 – 19.15 uur
Inloop met koffie en thee

19.15 – 19.45 uur       
Opening door de gemeente en quiz over energie besparen

19.45 – 20.15 uur
Vraag maar raak aan experts van WOAB Woningabonnement en Rijn&IJssel Energie

20.15 – 21.15 uur    
Minimarkt: informatie over energie besparen, ondersteuning hoge energierekening, het wijkplan, hapjes, drankjes

21.15 – 21.30 uur       
Afronding en Loterij: win een energiescan voor je woning of andere energiebesparende prijzen