Spring naar content

Resultaten van het gebruik van de Slimme Bandenpomp in Dieren

Slimme Bandenpomp Dieren

Weet jij nog dat de eerste Slimme Bandenpomp in de gemeente Rheden officieel in gebruik is genomen op 10 november 2022 op de parkeerplaats van de Praxis in Dieren?

Hieronder vind je de resultaten vanaf het moment dat de Slimme Bandenpomp in Dieren in gebruik is genomen.

Afbeelding met tekst, waarin de besparingen worden verteld door het gebruik van de slimme bandenpomp in de gemeente Rheden

Wat levert de Slimme Bandenpomp nou eigenlijk op?

 • MINDER CO2-UITSTOOT
  Als je fietst met zachte banden, moet je harder trappen. Hetzelfde geldt voor een auto: met zachte banden, moet de motor harder werken. Dit zorgt voor onnodig brandstofverbruik en CO₂-uitstoot. Door de betere werking van de Slimme Bandenpomp rijd je vaker met de juiste en hogere bandenspanning weg.
 • VEILIGHEID
  Met opgepompte banden is jouw remweg korter en de wegligging beter. En dat is natuurlijk prettig. Maar wist je dat de Slimme Bandenpomp ook een waarschuwing geeft als er vermoedelijk sprake is van een lekke band. Zo worden klapbanden en ongelukken tijdens het rijden voorkomen.
 • BEWUSTWORDING
  De gebruiker krijgt direct de resultaten in beeld die het oppompen oplevert. Naast de metingen, zijn dat de voorkomen CO₂-uitstoot, vermeden brandstofverbruik en de kostenbesparing. Dit is al snel 25 euro per keer gebruik. Winst voor het klimaat en je portemonnee.
 • MINDER MICROPLASTICS
  Door een betere bandenspanning slijten je banden minder snel. Daarmee voorkom je afname van je profiel. Bandenslijpsel komt als fijnstof of (micro)plasticvervuiling in het milieu terecht, langs de kant van de weg, in het water en uiteindelijk in de zee. De Slimme Bandenpomp draagt bij aan de aanpak van de plasticsoep.
 • SCHONERE LUCHT
  Na gebruik van de Slimme Bandenpomp hoeft de motor minder hard te werken waardoor er niet alleen minder CO₂ wordt uitgestoten, maar ook minder stikstof (NOx). Daarmee verbetert de luchtkwaliteit direct en lokaal. Schonere lucht is goed voor de gezondheid van iedereen en helpt mensen met luchtwegproblemen.
 • KOSTENBESPARING
  Rijden met goed opgepompte banden zorgt voor 2% tot 5% brandstofbesparing of vergroting van de actieradius. De voorkomen bandenslijtage levert langer gebruik van je banden op. Dit levert de automobilist een kostenbesparing op van 100 euro per jaar per auto. Bovendien worden maatschappelijke kosten van schade, ongelukken en slechte luchtkwaliteit voorkomen.

Locaties

Wil je vaker gebruik maken van de Slimme Bandenpompen? Klik dan op de button hieronder en vindt jouw locatie.

Volg ons op