Spring naar content

Eerste Slimme bandenpomp geplaatst in Dieren

Wethouder Dorus Klomberg heeft de eerste Slimme Bandenpomp in de gemeente Rheden officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde donderdag 10 november jl. op de parkeerplaats van de Praxis in Dieren. De bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De pomp is vanaf nu voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

In Nederland rijdt circa 63% van de automobilisten met een auto met een te lage bandenspanning. Dit zorg voor extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. De Slimme Bandenpomp brengt hier verandering in. De pomp is eenvoudig in gebruik en toont direct na gebruik de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot.

CO2-neutraal in 2040

Als gemeente willen wij in 2040 CO2-neutraal zijn. De Slimme Bandenpomp is een mooi voorbeeld van hoe inwoners in het dagelijks leven de uitstoot van broeikasgassen kunnen verminderen. Alle beetjes helpen om de gevolgen van klimaatverandering te beperken”

aldus wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden.
Afbeelding van wethouder Dorus Klomberg bij de slimme bandenpomp in Dieren

De Slimme Bandenpomp is een initiatief van het Gelders Energie Akkoord, een netwerkorganisatie van meer dan 200 partners die samen werken aan de energietransitie van Gelderland. In samenwerking met de organisatie Band op Spanning biedt de provincie Gelderland elke Gelderse gemeente de mogelijkheid om met flinke korting een Slimme Bandenpomp te plaatsen. Met medewerking van de Praxis is de eerste Slimme Bandenpomp op de parkeerplaats van de bouwmarkt aan de Spankerenseweg 50 in Dieren geplaatst.

Volg ons op