Spring naar content

Beleef duurzaam wonen

Huiseigenaren delen hun ervaringen met energiebesparing tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route  

De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober & 6 november. Huiseigenaren stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. Je kunt je inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/bezoek-een-huis  

Een huis verduurzamen kan op allerlei manieren. Zo kunnen inwoners klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrippen, of het groter aanpakken met isolatie of vloerverwarming. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route kun je duurzame maatregelen bekijken en ervaren bij allerlei verschillende duurzame huizen. De gesprekken met de huiseigenaren geven je handige tips en ideeën om tot een goede aanpak te komen voor jouw eigen woning.  

Duurzame huizen in de buurt 

Via www.duurzamehuizenroute.nl/bezoek-een-huis kun je zien welke woningen er in jouw regio opengaan. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november. Inschrijven kan bij de woning op de website. Aan een bezoek zijn geen kosten verbonden. 

Volg ons op