Spring naar content

Boomfeestdag op de nieuwe Buurtspeelplaats Spankeren

Boomfeestdag woensdag 15 november 2023

Gemeente Rheden hield op woensdag 15 november 2023 de Boomfeestdag. Eénentwintig schoolkinderen (groep 7) van basisschool Prinses Margrietschool uit Spankeren planten dit jaar 30 bomen op de nieuwe Buurtspeelplaats aan de Van Renselaerweg te Spankeren.

Buurtspeelplaats

Wethouder Dorus Klomberg heeft rond 11:30 uur, samen met drie schoolkinderen, de eerste boom op de Buurtspeelplaats geplant. Onder één van de bomen werd een tijdscapsule gelegd. Hier staan de namen van de kinderen op die hebben meegedaan aan deze boomfeestdag.

Afbeelding van wethouder Dorus Klomberg die samen met de kinderen van de basisschool Prinses Margrietschool uit Spankeren, de eerste boom plant op de buurspeelplaats

Officiële opening

Een werkgroep van bewoners, kinderen en gemeente hebben samen het plan voor de nieuwe Buurtspeelplaats gemaakt. Deze wordt op zaterdag 18 november 2023 officieel geopend. Op deze nieuwe speelplaats komt nieuw groen d.m.v. bosplantsoen en bomen.

De kinderen kregen een leuke rugtas mee als aandenken aan deze boomfeestdag. De tas is gevuld met educatief materiaal, zoals bomenpaspoort, jojo, liniaal en een keycord.

Volg ons op