Spring naar content

Geslaagde informatieavond in Rheden

Geslaagde informatieavond 8 november jl.

Tijdens een druk bezochte informatieavond op woensdag 8 november jl. zijn in het dorpshuis in Rheden inwoners wijzer geworden over energie besparen en verduurzaming van de woning.

Belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang

De avond is georganiseerd door de gemeente Rheden, in samenwerking met Rijn en IJssel Energiediensten (REIJE) en belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang (RD) en was speciaal bedoeld voor woningeigenaren vanwege de behoefte aan informatie over de warmtepomp.

Mooie opkomst

Zo’n 40 personen waren aanwezig en afkomstig uit de dorpen Rheden, Velp, De Steeg en Ellecom. De gemeente heeft op hoofdlijnen de ambitie verteld van de energietransitie: in 2040 energieneutraal zijn. Om dat te bereiken moet er nog heel veel gebeuren. Iedereen heeft daarin zijn eigen rol, zoals de gemeente, de netwerkbeheerder Liander en de inwoners. Samenwerken is daarbij nodig. Het platform www.watisjouwrheden.nl ondersteunt inwoners, scholen en bedrijven daarin.

Regionaal Energieloket

Een adviseur van REIJE Energiediensten gaf inhoudelijke informatie over de verschillende soorten warmtepompen. Daarnaast is verteld dat de energiecoaches van REIJE onafhankelijk advies kunnen geven over de beste maatregelen voor verduurzaming en energiebesparing. Ze helpen met je eigen woning, de hele straat, buurt of VvE en met duurzame dorps- en wijkinitiatieven. Voor meer informatie kijkt u op www.regionaalenergieloket.nl/rheden bij “aan de slag”.
Ook houden zij warmtewandelingen voor groepen inwoners. De hulp die ze bieden is voor inwoners van de gemeente Rheden meestal kosteloos. Voor meer informatie kijkt u op www.regionaalenergieloket.nl/rheden bij “aan de slag”. Daarnaast werd informatie gegeven over energie besparen.

Afbeelding met een zaal vol inwoners van de gemeente Rheden voor een bijeenkomst over verduurzamen van je woning
Flyer

Zowel de gemeente als Rhedens Dorpsbelang hebben elk informatie met veel besparingstips vervat in een flyer die men kan delen met gezinsleden, familie en buren. Het brengt bewoners op ideeën en/of het bevestigt dat men al aardig op weg is om voor zichzelf energie en geld te besparen.

De flyers met besparingstips worden gedownload op de website van het Rhedens Dorpsbelang, klik daarvoor op de button hieronder.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze avond of over het Rhedens Dorpsbelang, dan kun je contact opnemen met info@rhedensdorpsbelang.nl of Chris van Zwam – (06) 82 26 16 05 | e-mail: cavanzwam@gmail.com

Volg ons op