Spring naar content

Gezamenlijke inkoopactie energiemaatregelen groot succes

Tal van nieuwe zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie en hybride warmtepompen: de gezamenlijke inkoopactie voor energiemaatregelen in de gemeente Rheden, begin dit jaar, is een groot succes. Bijna 900 huiseigenaren maakten al gebruik van de advies- en inkoopactie, waarmee zij veilig en voordelig hun woning hebben verduurzaamd.

Sinds de start hebben bijna 900 woningeigenaren zich laten informeren over het verduurzamen van hun woning en hebben 360 van hen deel genomen aan de inkoopactie. 355 huishoudens hebben één of meerdere offertes aangevraagd. De inkoopactie leidt tot een jaarlijkse energiebesparing van € 26.946,00 en 77.762 kg CO2 emissiereductie. Dat is vergelijkbaar met het energiegebruik van ruim 10 huishoudens (inclusief autogebruik). Een mooie stap naar een duurzamer Rheden!

Dit jaar is er veel animo voor de hybride warmtepomp, het verwarmingssysteem dat het beste van twee werelden combineert: de vertrouwde gasgestookte CV-ketel en de duurzame, moderne warmtepomp. De hybride warmtepomp is het afgelopen jaar vaak in het nieuws geweest: warmtepompen winnen flink terrein in de strijd tegen klimaatverandering en hoge energierekeningen. Volgens de grootste fabrikanten groeit de vraag aanzienlijk en nieuwe subsidieregels maken de aankoop aantrekkelijker voor huiseigenaren. Uit recent onderzoek van de Consumentenbond en zes andere organisaties blijkt dat met een hybride warmtepomp € 200,00 tot € 600,00 per jaar kan worden bespaard op de energierekening.

Het doel van de gezamenlijke inkoopactie ‘Winst uit je woning’ is, het stimuleren van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie onder bewoners. En dat lukt!

Volg ons op