Spring naar content

Hulp bij keuze energiecontract

Gemeente Rheden helpt haar inwoners met een laag inkomen, met keuzetool energie

Armoede en schulden zijn een groeiend probleem in Nederland. Daar komt bij dat de prijzen van energie op dit moment hard stijgen. Overstappen naar een andere leverancier, of toch blijven zitten, kiezen voor een variabel of een vast contract. Wat is wanneer de beste keuze? De gemeente helpt inwoners met een smalle beurs de meest optimale keuze voor hun situatie te maken. 

Dat doet de gemeente samen met Bureau BS&F en Consumind. De organisaties hebben een tool ontwikkeld om inwoners met een smalle beurs hierover te adviseren, klik daarvoor op deze link: https://www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie.

Gezondverzekerd.nl

Voor de meeste inwoners met een vast energiecontract geldt dat ze deze het beste kunnen aanhouden. Maar vooral voor mensen met een variabel energiecontract kan het beter zijn om over te stappen van leverancier. En ook daar helpt Gezondverzekerd.nl – Goedkope energie bij. Op de site www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie staat een aanbod van goedkopere energiecontracten van een aantal geselecteerde energieleveranciers. Inwoners besparen hiermee niet alleen geld, maar worden ook direct geaccepteerd en betalen geen borg.

Schulden voorkomen

Op deze manier wil de gemeente stappen zetten op het gebied van schuldenpreventie. Eén op de vijf Nederlandse huishoudens heeft namelijk te maken met problematische schulden. Daar komt bij dat in de huidige energiecrisis ook nog eens ongeveer 650.000 huishoudens te maken hebben met energiearmoede. Zij kunnen hun energierekening niet of nauwelijks betalen en staan daardoor soms letterlijk in de kou.

Gezondverzekerd.nl helpt onze inwoners om te kijken of zij kunnen besparen op hun energierekening door een goede keuze te maken”

aldus wethouder Gea Hofstede
Vragen?

Bij vragen kunnen inwoners telefonisch contact opnemen met Gezondverzekerd via (085) 30 35 389. Ook kunnen zij zich via spreekuur.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie aanmelden voor een online energiespreekuur. Inwoners krijgen in een videogesprek advies over of overstappen de beste keuze is of niet.

Daarnaast kunnen de vrijwilligers van de Formulierenhulp van Humanitas helpen bij het doorlopen van de tool en de overstap. Zij zijn telefonisch bereikbaar op (06) 51 88 92 55.

De gratis inloopspreekuren van Humanitas zijn op: 

– Maandagochtend van 9:30 tot 11:30 uur in Het Duynhuis, Van der Duyn Van Maasdamstraat 63 in Dieren.

– Woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur in buurthuis De Poort, Heeckerensstraat 201 in Velp.

– Donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur in het Dorpshuis, Mr. B. van Leeuwenplein 3 in Rheden.

De hulp is gratis en iedereen is welkom

Volg ons op