Spring naar content

De gemeente Rheden heeft een subsidieregeling voor bedrijven die hun energieverbruik willen verminderen of verduurzamen.

Wil jij als ondernemer aan de slag met energiebesparing, maar weet je niet goed waar je moet beginnen of hoe je dat moet aanpakken? Vanaf nu kun je terecht bij de adviseurs van het Regionaal Expertiseteam Energie (REE). De onafhankelijke energie-experts van het REE helpen je te kijken wat er nodig is om het energieverbruik van je bedrijf of kantoor te verminderen of te verduurzamen. 

Het REE is een samenwerking tussen gemeenten (verenigd in de Groene Metropoolregio) en het bedrijfsleven (vertegenwoordigd door VNO-NCW en aangesloten bedrijvenverenigingen). Het REE heeft tot doel om bedrijven proactief te ondersteunen bij maatregelen om organisaties toekomstbestendig te maken door het terugdringen van het aardgas en elektriciteitsverbruik en het vergroten van duurzame oplossingen. Dit zal leiden tot CO2-reductie en een meer gezonde en  groene leef- en werkomgeving voor iedereen.

Onafhankelijk advies

Transparantie en onafhankelijk advies is belangrijk voor ondernemers. Het REE helpt je bij het aanvragen van subsidies, bij vinden van betrouwbare informatie en gecertificeerde experts en kan begeleiding bieden bij de uitvoering. Daarbij kun je vanaf nu via de gemeente Rheden subsidie aanvragen voor advies, maar ook voor de uitvoering van de maatregelen. Welke maatregelen dit precies zijn, kun je hier lezen.

Subsidieregeling

De gemeente Rheden is een van de gemeenten in de regio die deelneemt aan het REE. Daardoor kunnen vanaf nu ondernemers in Rheden een beroep doen op het REE voor een enkelvoudig advies over energievraagstukken in hun bedrijf. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarnaast een bedrag van ruim 14.000 euro gereserveerd voor uitgebreidere individuele begeleiding van bedrijven. De regeling is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen met een verbruik tot 10.000 kWh aan elektriciteit of 5.000 m3 aan aardgas per jaar.

Maatschappelijke instellingen of Sportclubs kunnen geen gebruik maken van deze subsidie. Hiervoor is er vanuit de Provincie Gelderland een ander ondersteuningsprogramma.
Klik hier voor het ondersteuningsprogramma voor Maatschappelijke instellingen en klik hier voor het ondersteuningsprogramma voor Sportclubs.

Meer weten, of een aanvraag indienen?

Ondernemers die willen weten wat het REE voor hun bedrijf kan betekenen, kunnen contact opnemen met het REE via www.ree.nl.
Wil je weten hoe je een aanvraag kunt indienen voor de REE-subsidie? Klik dan hier voor meer informatie.