Spring naar content

Locaties bomen Velp Zuid bekend 

In Velp Zuid plant de gemeente Rheden de komende periode 65 bomen. De gemeente Rheden zocht samen met het Burennetwerk Velp Zuid naar plekken en kregen tijdens de drukbezochte bewonersbijeenkomst in oktober vorig jaar nog een groot aantal suggesties van buurtbewoners.  
Dat is heel mooi, want hierdoor is er een mooi beplantingsplan opgesteld. Uiteraard nadat ook goed is gecontroleerd of de plek geschikt is vanwege bijvoorbeeld de aanwezigheid van kabels, leidingen en/of riolering.  
Hoveniersbedrijf Kapona gaat de bomen planten en de verwachting is dat de werkzaamheden half maart 2024 afgerond kunnen worden. 

Locaties  

Als je op de button hieronder klikt, zijn de locaties te zien en per locatie om welke boomsoort het gaat en andere eigenschappen. 

Extra onderzoek op 24 plekken 

Op vrijdag 12 januari worden 24 locaties nog nader onderzocht op de aanwezigheid van eventuele niet gesprongen explosieven. Het bedrijf ECG uit Wijchen voert die werkzaamheden uit. Eventueel gevonden explosieven worden uiteraard opgegraven en afgevoerd zodat de boom geplant kan worden. 

Meer bomen is meer koelte 

Lees meer over waarom het zo belangrijk is meer bomen te planten op Meer bomen is meer koelte (watisjouwrheden.nl).

Volg ons op