Spring naar content

Samen op weg naar een duurzame en aardgasvrije wijk

Concept Wijkuitvoeringsplan Dieren-West

Dieren-West is de eerste wijk in de gemeente Rheden waar de gemeente samen met experts, diverse inwoners en andere betrokken partijen binnen de gemeente Rheden, hebben toegewerkt naar een plan om Dieren-West duurzamer en aardgasvrij te krijgen. Hier is het definitief concept Wijkuitvoeringsplan Dieren-West uit voortgekomen.

Naast het Wijkuitvoeringsplan, hebben veel inwoners zelf al stappen gezet om in hun woning energie te besparen en/of op te wekken. Door zichtbaar te maken welke stappen al zijn gezet in de wijk, geeft de gemeente Rheden een aantal gratis vogelvoederhuisjes weg, om zo elkaar te inspireren en een helpende hand te bieden om ook een (volgende) stap te zetten.

Wethouder Hofman reikt eerste drie vogelvoederhuisjes uit

Afgelopen zaterdag, 28 oktober 2023, heeft wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden, de eerste drie vogelvoederhuisjes uitgedeeld in Dieren-West. Deze huisjes zijn in de voortuin geplaatst om duurzame maatregelen die inwoners zelf al hebben genomen zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld omdat zij een warmtepomp hebben geplaatst, hun woning hebben geïsoleerd, of hebben gekozen voor een groen dak.

Wandel eens een rondje door Dieren-West en kijk of jij de eerste vogelhuisjes al kan spotten!

Woon je in Dieren-West en wil jij nou ook zo’n vogelvoederhuisje in jouw voortuin?

Laat dan in het formulier hieronder jouw gegevens achter en laat weten welke energiebesparende maatregel jij al hebt genomen. Gemeente Rheden neemt dan snel contact met jou op, om af te spreken waar en wanneer je dit vogelvoederhuisje kunt ophalen.

Aanmelden voor een vogelvoederhuisje voor in mijn tuin in Dieren-West

  • Type hier jouw duurzame maatregel(en). Ook de kleine maatregelen horen we graag, want alle kleine beetjes helpen.

Volg ons op