Spring naar content

Regionaal Energieloket gemeente Rheden

Gemeente Rheden heeft in samenwerking met het Regionaal Energieloket, haar vernieuwde online energieloket gelanceerd 2022. Het energieloket is het startpunt voor inwoners van de gemeente Rheden, bij vragen over energiezuinig wonen, duurzame maatregelen en lokale acties.

Gratis informatie en advies over energiezuinig wonen

Het verduurzamen van de woning zorgt voor tal van vragen en uitzoekwerk. Wat is er in jouw woning allemaal mogelijk? Welke subsidies zijn er? En hoe vind je een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van duurzame maatregelen? De online HuisScan geeft in 2 minuten informatie wat voor jouw woning en situatie de mogelijkheden zijn om jouw energierekening te verlagen. Het energieloket helpt je om antwoorden te krijgen op dit soort vragen en voorziet je kosteloos van informatie. Zo kun je genieten van een duurzame woning met meer wooncomfort en lagere energielasten.

Ik ben erg blij met het vernieuwde energieloket. Het biedt onze inwoners veel nuttige informatie over bijvoorbeeld de mogelijkheden die er zijn om te besparen en over subsidies en leningen. De gratis online HuisScan is daarnaast een nieuwe tool die onze inwoners goed inzicht geeft in het type woning en de mogelijkheden die er zijn om de energierekening te verlagen. Maak hier vooral gebruik van!”

Wethouder Dorus Klomberg

Met het Regionaal Energieloket helpt de gemeente Rheden jou bij het maken van de beste keuze voor jouw woning en situatie. Zo wordt jouw woning energiezuinig, comfortabel en gezond en bespaar je energiekosten. Alle informatie is gebundeld op een plek: www.regionaalenergieloket.nl/Rheden

Het Regionaal Energieloket biedt gratis:

  • Onafhankelijke informatie en advies over zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen. De technisch adviseurs van Regionaal Energieloket zorgen dat alle relevante informatie te vinden is. Duidelijke uitleg, zonder gedoe.
  • Beschikbare subsidies en leningen. Op de website van Regionaal Energieloket vind je alle informatie op één plek. Zowel subsidies, leningen, nationale regelingen als lokale financieringsmogelijkheden van gemeente Rheden. 
  • HuisScan. Doe de HuisScan en zie in 2 minuten wat voor jouw woning en situatie de mogelijkheden zijn om de energierekening te verlagen.
  • Advies via telefoon of e-mail. Kom je er niet uit? Dan kun je bellen of e-mailen met het Regionaal Energieloket. Indien nodig word je doorverwezen naar specialisten voor een uitgebreid bouw- en installatietechnisch advies.
  • Vrijblijvend offertes van installateurs. Offertes bij bouw- en installatiebedrijven kunnen via de website worden aangevraagd. Makkelijk, snel en geheel vrijblijvend.