Spring naar content

Regionaal Energieloket gemeente Rheden

Gemeente Rheden heeft in samenwerking met het Regionaal Energieloket, haar vernieuwde online energieloket gelanceerd. Het energieloket is het startpunt voor inwoners van de gemeente Rheden, bij vragen over energiezuinig wonen, duurzame maatregelen en lokale acties.

Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? Hoe werkt een warmtepomp? En kan ik subsidie krijgen voor isolatie? Dit zijn vragen die bij veel bewoners spelen. Het Energieloket van gemeente Rheden geeft informatie en advies bij alle vragen over energiezuinig wonen. De gratis online HuisScan geeft in 2 minuten informatie wat voor jouw woning en situatie de mogelijkheden zijn om jouw energierekening te verlagen.

Ik ben erg blij met het vernieuwde energieloket. Het biedt onze inwoners veel nuttige informatie over bijvoorbeeld de mogelijkheden die er zijn om te besparen en over subsidies en leningen. De gratis online HuisScan is daarnaast een nieuwe tool die onze inwoners goed inzicht geeft in het type woning en de mogelijkheden die er zijn om de energierekening te verlagen. Maak hier vooral gebruik van!”

Wethouder Dorus Klomberg

Met het energieloket helpt de gemeente Rheden jou bij het maken van de beste keuze voor jouw woning en situatie. Zo wordt jouw woning energiezuinig, comfortabel en gezond en bespaar je energiekosten. Alle informatie is gebundeld op een plek: www.regionaalenergieloket.nl/Rheden

Het Regionaal Energieloket biedt:

  • Onafhankelijke informatie en advies over zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen. De technisch adviseurs van Regionaal Energieloket zorgen dat alle relevante informatie te vinden is. Duidelijke uitleg, zonder gedoe.
  • Beschikbare subsidies en leningen. Op de website van Regionaal Energieloket vind je alle informatie op één plek. Zowel subsidies, leningen, nationale regelingen als lokale financieringsmogelijkheden van gemeente Rheden. 
  • Gratis HuisScan. Doe de HuisScan en zie in 2 minuten wat voor jouw woning en situatie de mogelijkheden zijn om de energierekening te verlagen.
  • Advies via telefoon of e-mail. Kom je er niet uit? Dan kun je bellen of e-mailen met het Regionaal Energieloket. Indien nodig word je doorverwezen naar specialisten voor een uitgebreid bouw- en installatietechnisch advies.
  • Vrijblijvend offertes van installateurs. Offertes bij bouw- en installatiebedrijven kunnen via de website worden aangevraagd. Makkelijk, snel en geheel vrijblijvend.