Spring naar content

Wat betekent aardgasvrij wonen?

We gaan aardgasvrij wonen. De gemeente Rheden wil dit al in 2040 bereiken. Maar wie gaat dat voor jouw buurt en huis regelen? Bij deze opgave zijn heel veel partijen betrokken. Zoals bijvoorbeeld de gemeente, energieleveranciers, woningcoöperaties en bouwbedrijven. Maar natuurlijk zijn ook de bewoners, huurders of woningeigenaren, hierin heel belangrijk. 

Alle gemeenten in Nederland zijn aangewezen als regisseur van dit complexe proces. Zij hebben de opdracht om wijk voor wijk de woningen aardgasvrij te maken. Door gemeente Rheden is Dieren-West aangewezen om als eerste wijk een plan te maken om van het aardgas af te gaan. Meer informatie over van het aardgas af, vind je hier.

Meekijken in een voorbeeldwoning in je buurt?

Wil jij weten wat er in jouw woning moet gebeuren? Kijk mee met het project Voorbeeldwoningen. 10 huiseigenaren ontvangen een energiescan van hun woning met een advies op maat. Per type woning en huishouden worden er drie scenario’s gemaakt. Deze scenario’s delen we met de buurt en wijk zodat we met elkaar in gesprek kunnen over vragen die er zijn, waar begin je, financiering en wat kun je samen doen?

Meekijktribune

Wil jij meekijken in een voorbeeldwoning, dat kan! Er worden meerdere energie cafés georganiseerd waar ervaringen worden gedeeld door de woningeigenaren en waar je in gesprek kunt over vragen, ideeën kunt delen en in gesprek kunt met de expert.

Verslag energie café: donderdag 7 juli, Ontmoetingskerk Dieren, 19.30 uur- 21.00 uur