Spring naar content

Waardebon verzilveren helaas niet meer mogelijk!

Door de Rijksoverheid is in 2021 een budget beschikbaar gesteld voor het verstrekken van waardebonnen voor energiebesparende maatregelen aan inwoners van gemeentes. Gemeente Rheden heeft een subsidieaanvraag gedaan voor haar inwoners en toegekend gekregen.

Graag wil de gemeente Rheden nog een aantal feiten omtrent de actie verhelderen. De actie loopt al sinds november 2021 en is in eerste instantie opengesteld voor huurders. Zij hebben in een gestaag tempo gebruik gemaakt van de aangeboden subsidie. Iets minder dan 50% van het totaal aantal woningen in onze gemeente betreft huurwoningen. Met elkaar hebben zij circa 55% van het totale budget verzilverd en de gemeente is blij met dit resultaat. In Rheden hebben we ervoor gekozen om na de huurders ook de eigenaren van een koopwoning de kans te geven om in aanmerking te komen voor de subsidie van 70 euro zolang het budget dat toelaat. Niet iedere gemeente doet dat. Er zijn ook gemeentes die de actie uitsluitend op huurders hebben gericht. Voor eigenaren bestaan namelijk ook regelingen en subsidies voor verduurzaming die voor huurders niet toegankelijk zijn.

Er zijn de afgelopen week veel vragen binnengekomen, ook vanuit de Gemeenteraad, je kunt de antwoorden van het College lezen door hier te klikken. Verder deelt de gemeente Rheden mee dat de mensen die zich in het laatste weekend nog hebben gemeld omdat zij spullen bij de bouwmarkt hebben gekocht, deze vergoed hebben gekregen.

Toekomstige acties

Op dit moment is de gemeente Rheden bezig met een nieuwe gezamenlijke inkoopactie. Via onze Socials en via de website van de gemeente Rheden, www.rheden.nl houden wij je op de hoogte. Ook houdt gemeente Rheden de acties vanuit de rijksoverheid nauwlettend in de gaten.

Wil je meer weten over andere subsidies voor het besparen van energie en verduurzamen van uw woning, ga dan naar subsidies en leningen.

Heb je alsnog vragen over de waardebonactie?

Neem dan contact op met de Servicedesk van Winst uit je woning via: