Spring naar content

Samen aan de slag met je buren

Samen weten en kunnen we meer dan alleen. Samen met buurtbewoners offertes aanvragen voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie?

Ga voor gezamenlijke inkoopacties

Collectieven hebben een goede onderhandelingspositie voor gezamenlijke inkoopacties, en als het korting oplevert is dat natuurlijk mooi. Maar minstens zo belangrijk: de taken verdelen scheelt uitzoekwerk en dat vergroot de kans dat veel mensen meedoen. Je kunt daarbij zowel aan kleine maatregelen als het serieuzere werk denken. Bijvoorbeeld:

  • Radiatorfolie, tochtstrips, dubbelglasfolie
  • Vloer- of dakisolatie
  • HR++(+) glas
  • (Hybride) warmtepompen. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van jouw woning bij de voorbeeldplannen.

Maak een warmtewandeling in de wijk

Warmtebeelden of warmtescans zijn een goed hulpmiddel om te zien waar warmte weglekt uit de woningen. Op een warmtescan kan je zien of op plaatsen isolatie ontbreekt, en of er kieren en koudebruggen zijn. Je kunt de wandeling gratis samen met een groep buren doen. Een ervaren warmtefotospecialist maakt de foto tijdens een wandeling. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 buren. De huizen mogen niet te ver uit elkaar liggen. Per huis duurt het ongeveer 10 tot 15 minuten. Aanmelden kan via het Regionaal Energieloket van de gemeente Rheden.

Voorbeeld van een warmtecamera scan